Door op "Aanvaarden" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site-navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Reisreportages

Op reis vertrekken en er nog voor betaald worden ook? We geven het grif toe: reisjournalist is de mooiste job ter wereld. Maar reisreportages zijn ook hard werken.

Freelance reisjournalist met passie én ervaring

Reisjournalist Nicolas Chartier trekt al sinds 2007 de wijde wereld rond in opdracht van magazines. Zijn reisreportages gaan steevast gepaard met tonnen research, op voorhand én ter plaatse. Hij legt contacten, bezoekt alle bekende en onbekende bezienswaardigheden en evenementen en laat zich graag meeslepen door onverwachte omstandigheden.

Maar dan begint pas het echte werk. Al die verschillende ervaringen en kennis moeten samengesmolten worden tot één strak geheel. Ze moeten geschreven, herschreven, geschaafd en geschrapt worden tot ze van een saai souvenir in een ronkende reisreportage zijn veranderd. Eentje van het soort dat jouw lezer niet meer kan wegleggen tot de laatste zin blijft nazinderen. Met talloze tips als toetje zodat ze gemakkelijk zélf op avontuur kunnen vertrekken. Want dat is wat sterke reisreportages onderscheidt van de rest: het zijn verhalen die inspireren en de reislust van je lezers aanwakkeren.

Reisreportages met bijhorende foto’s

Reisreportages zijn niet compleet zonder beklijvende beelden. Reisjournalist Nicolas Chartier levert niet alleen tekst, maar ook de bijhorende foto’s. Beelden die zijn verhaal perfect illustreren en verrijken. Met een originele invalshoek, net als zijn reportages.

Hier zijn onze reisreportages verschenen

Recente reisreportages

Cafe in the centre of Kigali

De comeback van Kigali

Van bedreigde berggorilla’s op mistige vulkanen over Big Five-safari’s op uitgestrekte savannes tot het idyllische Kivumeer: in Rwanda, dat net iets kleiner is dan België, ligt het allemaal op minder dan een dag rijden van elkaar. De meeste toeristen stuiven dan ook rechtstreeks van de luchthaven naar een van de vier windhoeken van het land, en slaan hoofdstad Kigali over. Jammer, want zo missen ze een van de meest vernieuwende steden op het Afrikaanse continent.
lees verder
Girls dancing during Songkran in Chiang Mai

Songkran: het nieuwe jaar volgens Boeddha

Feesten heb je in alle maten en vormen. En omdat Genieten deze maand zin heeft om uitgebreid te vieren, stuurden we een van onze redacteurs naar het noorden van Thailand om er de festiviteiten rond het einde van het boeddhistische jaar mee te beleven. Hij werd er meegezogen in een uitbundig volksfeest dat eeuwenoude tradities met hedendaags plezier vermengt.
lees verder
Straat in japan met Japanse kerselaars in bloei

In de ban van de bloesem

Een keer per jaar raakt Japan in de ban van de bloesem. De anders zo beheerste Japanners laten dan voor heel even de teugels vieren en trekken er massaal op uit om te genieten van de vluchtige schoonheid van de kersenbloesems. Genieten genoot mee, en leerde zo een ander Japan kennen.
lees verder
Vietnam Reunification Express

Dwars door Vietnam met de Reunification Express

Ooit was de meer dan 1700 km lange Reunification Express de technische trots van Indochina. Vandaag is de treinlijn van Noord- naar Zuid-Vietnam lang niet de modernste meer. Maar hij biedt wel nog altijd een unieke blik op het echte Vietnam.
lees verder
Voodoo offerbeeldjes met offeringen

Voodoo fever in Benin

“Yovo! Yovo!”, “Blanke! Blanke!”. Van alle kanten roepen venters me in het Fon toe om toch maar een blik op hun uitpuilende kraampjes te werpen. Ik bevind me op de markt van Dantokpa, een 40 hectare groot doolhof van op elkaar geperste houten kraampjes in Cotonou, de grootste stad van het West-Afrikaanse Benin. Handen grijpen me bij de armen om mijn pas te vertragen. Ik zet echter door. Ik ben niet helemaal naar dit vaak over het hoofd geziene land gereisd om namaak gsm’s, plastieken sandalen en gekopieerde dvd’s te kopen.
lees verder
De Wat Arun tempel aan de Chao Phraya rivier in Bangkok.

De geesten van Bangkok

Met meer dan 400 tempels verspreid over de stad en monniken die overal in het straatbeeld opduiken, vormt Bangkok voor velen een eerste kennismaking met het boeddhisme. Maar wie voorbij de blinkende boeddha’s weet te kijken, ontdekt een heel andere stad, bevolkt door hongerige geesten.
lees verder