Reisjournalist

Reisjournalist

Freelance reisjournalist met passie én ervaring

Op reis vertrekken en er nog voor betaald worden ook? We geven het grif toe: reisjournalist zijn is de mooiste job ter wereld. Maar het is ook hard werken.

Reisjournalist Nicolas Chartier trekt al sinds 2007 de wijde wereld rond in opdracht van magazines. Zijn reisreportages gaan steevast gepaard met tonnen research, op voorhand én ter plaatse. Hij legt contacten, bezoekt alle bekende en onbekende bezienswaardigheden en evenementen en laat zich graag meeslepen door onverwachte omstandigheden.

Reisreportages zijn verhalen

Maar dan begint pas het echte werk. Al die verschillende ervaringen en kennis moeten samengesmolten worden tot één strak geheel. Ze moeten geschreven, herschreven, geschaafd en geschrapt worden tot ze van een saai souvenir in een reisreportage zijn veranderd. Eentje van het soort dat uw lezer niet meer kan wegleggen tot de laatste zin blijft nazinderen. Met talloze tips als toetje zodat ze gemakkelijk zélf op avontuur kunnen vertrekken. Want dat is wat sterke reisreportages onderscheidt van de rest: het zijn verhalen die inspireren en de reislust van uw lezers aanwakkeren.

Reisreportages zijn ook beelden

Reisreportages zijn niet compleet zonder beklijvende beelden. Reisjournalist Nicolas Chartier levert niet alleen tekst, maar ook de bijhorende foto’s. beelden die zijn verhaal perfect illustreren en verrijken. Met een originele invalshoek, net als zijn reportages.

Lees hieronder enkele voorbeelden van reisreportages of neem contact op.

Voodoo Fever in Benin

Reisjournalist: Nicolas Chartier
Gepubliceerd in: Genieten

“Yovo! Yovo!”, “Blanke! Blanke!”. Van alle kanten roepen venters me in het Fon toe om toch maar een blik op hun uitpuilende kraampjes te werpen. Ik bevind me op de markt van Dantokpa, een 40 hectare groot doolhof van op elkaar geperste houten kraampjes in Cotonou, de grootste stad van het West-Afrikaanse Benin. Handen grijpen me bij de armen om mijn pas te vertragen. Ik zet echter door. Ik ben niet helemaal naar dit vaak over het hoofd geziene land gereisd om namaak gsm’s, plastieken sandalen en gekopieerde dvd’s te kopen.

Songkran – Het nieuwe jaar volgens Boedha

Reisjournalist: Nicolas Chartier
Gepubliceerd in: Genieten

Net voor zonsopgang stap ik slaapdronken in een tuktuk. De straten van Chiang Mai liggen er nog verlaten bij. Wanneer mijn brommertaxi me in het schuchtere ochtendlicht afzet aan een van de toegangspoorten tot de oude ommuurde stad, overheerst de stilte. Nochtans is het vandaag Wan Sang Kan Long, de laatste dag van het boeddhistische jaar en de eerste dag van Songkran.

De reisreportages van Nicolas Chartier zijn gepubliceerd in:

Genieten – Reismagazine. Reisreportages en reiscolumns
Genieten – Reismagazine. Reisreportages en reiscolumns
Ché – Lifestyle magazine voor mannen. Reisreportages
Ché – Lifestyle magazine voor mannen. Reisreportages
Volkswagen Magazine – B2C magazine voor klanten van het automerk. Binnenlandse reisreportages.
Volkswagen Magazine – B2C magazine voor klanten van het automerk. Binnenlandse reisreportages.
Menzo – Lifestyle magazine voor mannen. Reisreportages.
Menzo – Lifestyle magazine voor mannen. Reisreportages.

Meer weten of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op

    Contactformulier:    * Verplichte velden

    Van horen zeggen