Door op "Aanvaarden" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site-navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Scripts voor marketingvideo’s

Wat hebben Hollywood blockbusters en marketingvideo’s met elkaar gemeen? Een goed script. Het maakt niet uit of het eindresultaat twee uur of twee minuten lang is, de beste videoprojecten starten met dit essentiële document.

De kracht van video

Er zijn goede redenen waarom video’s steeds geliefder worden bij marketeers. 88% van de marketeers behaalde een positieve ROI met de productie van een video, en 83% vond er nieuwe leads mee. YouTube-video’s hebben klassieke tv-zenders voorbijgestoken in aantal kijkers en kijkuren. Marketing video’s zijn een van de krachtigste middelen om de aandacht van je consument te trekken en vast te houden.

De magie van een goed video script

Een goed video script zal een dramatisch verschil maken in de kwaliteit, het bereik en de doeltreffendheid van je marketingvideo. Video scripts zijn namelijk de blauwdruk van je video. Ze beschrijven alles wat er gaat gebeuren in je video. In een script vind je bijvoorbeeld onder meer:

  • Beschrijvingen van scènes of animaties
  • Dialogen, monologen of voice-overs
  • Camerastandpunten
  • Enz.

Het Teksthuis biedt video scripts aan voor twee soorten marketingvideo’s: explainer video’s en presentatievideo’s.

Glasheldere explainer video’s

Je doelpubliek heeft een probleem. Of een behoefte. Jij hebt een oplossing waarmee je dat probleem kunt oplossen of die behoefte kunt invullen. Maar hoe leg je uit aan je doelpubliek waarom ze jouw oplossing nodig hebben? Met explainer video’s.

Explainer video’s – ook wel tutorial video’s of how-to video’s genoemd – zijn korte filmpjes van 30 tot 120 seconden die je product of dienst snel, helder en beknopt uitleggen. Ze zijn ideaal om je doelpubliek kennis te laten maken met je aanbod en om hen aan te tonen hoe jij hun leven makkelijker gaat maken. 

Explainer video’s laten zich overal gebruiken. Op je eigen website natuurlijk. Maar ook op sociale media, in betaalde campagnes en in e-mailings die naar YouTube doorverwijzen. In deze visuele tijden zijn ze een dankbaar medium. Want zeg nu zelf: lees jij liever een ingewikkelde handleiding over het aansluiten van stopcontacten, of kijk je op Youtube naar iemand die jou toont hoe het moet?

Presentatievideo’s of infomercials

Zoals zijn naam al laat vermoeden, houdt een infomercial het midden tussen een informatief tv-programma en een tv-spot of commercial. In een infomercial presenteer je de voordelen van je bedrijf, product of dienst in een informatieve – en liefst ook entertainende – videoclip.

Infomercials zijn meestal enkele minuten lang. Daardoor kunnen ze niet alleen dieper op hun onderwerp ingaan dan een korte commercial, maar bieden ze ook meer ruimte voor storytelling. Een goede infomercial weet dan ook het perfecte evenwicht te vinden tussen informatie en emotie.

Animatie en voice-over

Voor succesvolle explainer video’s en presentatievideo’s heb je naast een goed script ook knappe animatie nodig en bovenal een uitstekende voice-over. Studies hebben uitgewezen dat video’s met een voice-over veel doeltreffender zijn dan video’s zonder. De reden is heel eenvoudig: als we enkel kijken naar een video, verwerkt ons brein nog altijd de prikkels van ons gehoor. Voegen we een voice-over toe aan de video, dan komt de boodschap op twee verschillende wijzen binnen. En verwerkt ons brein de info dus twee keer beter.

De juiste script writer voor al je marketing video’s

Onze copywriters hebben intussen meerdere jaren ervaring met het opstellen van video scripts voor alle soorten marketing video’s, in opdracht van overheden, grote adverteerders en communicatiebureau’s.

Animatie produceren of voice-overs inspreken doen we dan weer niet. Maar we werken wel samen met steengoede productiehuizen die hierin gespecialiseerd zijn. We brengen je graag met hen in contact.