Interviews

Interviews: vragen voor gesprekken met diepe lagen

Het zijn dan wel de antwoorden die de aandacht van de lezer trekken, bij interviews bepalen de vragen de kwaliteit. Het is de verantwoordelijkheid van de vragensteller om zijn gesprekspartner boeiende antwoorden te ontlokken waar zijn publiek wijzer uit wordt.

Een interview is dan ook eerder een geregisseerde dialoog dan een gezellig gesprek. De interviewer behoudt steeds de controle: hij weet waar hij naartoe wilt en stuurt zijn gesprekspartner met precisie. Zo worden die onderwerpen aangesneden die het gesprek een meerwaarde geven voor uw organisatie of publiek. Zo’n doelgericht interview vergt expertise en vakkennis.

Interviews met een doel: exposure of marketing tool?

Een marketeer dient een ander doel dan een journalist. De stijl en vorm van een interview variëren dan ook naargelang het doel:

 • Journalistiek doel
  Een boeiend vraaggesprek met een interessant persoon of over een spraakmakend onderwerp bindt lezers aan uw merk. Mensen zijn op zoek naar informatie rond deze persoon of materie. Een goed interview geeft het publiek wat het vraagt en net iets meer. Zo oogst u bijval en vertrouwen. Deze vorm vindt u vooral terug in de media en schrijvende pers.
 • Marketingdoel
  U wilt uw product of bedrijf in de spotlights zetten? Dan voeren we een doordachte dialoog met een autoriteit binnen uw organisatie of werkdomein. Potentiële en bestaande klanten krijgen een onderbouwde bevestiging van de kwaliteit van uw diensten of producten. Deze artikels verschijnen in jaarverslagen, brochures …
 • Community doel
  Uw bedrijf of organisatie drijft op de motivatie van uw leden of werknemers. Zij willen weten wie hun dagelijkse activiteiten stuurt en ondersteunt. Kruid uw personeelsblad of ledenmagazine met herkenbare en verhelderende interviews waarin collega’s, medestanders en leidinggevenden het woord krijgen. Dit versterkt het community gevoel en creëert loyaliteit.

Het Teksthuis: interviewers met bakken ervaring

De redacteurs van Het Teksthuis hebben hun strepen verdiend binnen diverse journalistieke domeinen. Zoekt u een copywriter of redacteur voor beklijvende interviews waarmee u resultaat boekt? Wij verzorgen uw vraaggesprek van voorbereiding tot eindredactie!

Meer weten of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op

  Contactformulier:  * Verplichte velden

  Van horen zeggen