Webteksten

Webteksten die scoren

Webteksten worden niet gelezen zoals een boek. Webteksten worden vaak zelfs eenvoudigweg niet gelezen. Ze worden gescand. En dat vraagt om een volkomen andere manier van schrijven.

Kort en krachtig

Prachtige literatuur en ronkende volzinnen horen niet thuis op het web. Korte, hapklare zinnen wel.

Goede webteksten zijn duidelijk gestructureerd met tussentitels en met kernwoorden zoals webteksten schrijven of online copywriter in het vet geschreven. Zodat een surfer in één oogopslag vindt wat hij zoekt. Anders bent u hem – klik – weer kwijt.

Op maat van het web … en van Google

Webteksten schrijven is één ding, SEO copywriting een ander. SEO copywriting betekent letterlijk copywriting met Search Engine Optimization in het achterhoofd. Of anders gezegd: een SEO copywriter schrijft webteksten met het doel uw website hoger te laten eindigen in de zoekresultaten van Google of andere zoekmachines.

Sommige copywriters beweren dat goede (lees: interessante) content uw website automatisch beter zal laten scoren op Google. Dat is slechts gedeeltelijk waar. Goede en veelvuldige content op uw website zal uw website inderdaad interessanter maken voor bezoekers, en Google zal dit belonen door uw website hoger te laten scoren in zijn zoekresultaten. Maar helemaal bovenaan zult u hier nooit mee eindigen.

De beste SEO is onzichtbaar

Om helemaal bovenaan te eindigen hebt u een SEO copywriter nodig. Iemand die de regelmatig veranderende regels van het SEO schrijven kent en opvolgt. En die ze ook weet toe te passen zonder dat de echte bezoekers hier iets van merken. Want zeg nu zelf: wat hebt u aan een hoog scorende website als niemand hem wil lezen?

Het Teksthuis heeft uitgebreide kennis van én praktische ervaring met webteksten schrijven en SEO copywriting. We volgen seminaries in binnen- en buitenland en hebben verschillende bedrijven van de derde resultatenpagina naar de eerste zoekresultaten op de eerste pagina gestuwd.

Meer weten of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op

    Contactformulier:    * Verplichte velden
    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    Van horen zeggen