Explainer video’s

De kracht van explainer video’s

Uw doelpubliek heeft een probleem. Of een behoefte. U hebt een oplossing waarmee u dat probleem kunt oplossen of die behoefte kunt invullen. Maar hoe legt u uit aan uw doelpubliek waarom ze uw oplossing nodig hebben? Met explainer video’s.

Explainer video’s – of uitleganimatie, tutorial video of how-to video – zijn korte filmpjes van 30 tot 120 seconden die uw product of dienst snel, helder en beknopt uitleggen. Ze zijn ideaal om uw doelpubliek kennis te laten maken met uw aanbod en om hen aan te tonen hoe u hun leven makkelijker gaat maken. Maar wat maakt explainer video’s nu zo doeltreffend?

Het geheime ingrediënt van explainer video’s

Explainer video’s laten zich overal gebruiken. Op uw eigen website natuurlijk. Maar ook op sociale media, in betaalde campagnes en e-mailings die naar YouTube doorverwijzen. In deze visuele tijden zijn ze een dankbaar medium. Want zeg nu zelf: leest u liever een ingewikkelde handleiding over het aansluiten van stopcontacten, of kijkt u op Youtube naar iemand die u toont hoe het moet?

Om explainer video’s succesvol te maken hebt u drie dingen nodig: een goed scenario, een knappe animatie en bovenal een uitstekende voice-over. Studies hebben uitgewezen dat video’s met een voice-over veel doeltreffender zijn dan video’s zonder. De reden is heel eenvoudig: als we enkel kijken naar een video, verwerkt ons brein nog altijd de prikkels van ons gehoor. Voegen we een voice-over toe aan de video, dan komt de boodschap op twee verschillende wijzen binnen. En verwerkt ons brein de info dus twee keer beter.

Van bedrijfsfilms over creatieve infomercials tot glasheldere tutorial video’s

Het Teksthuis heeft uitgebreide ervaring met het schrijven van voice overs én scenario’s voor explainer video’s. Hierboven ziet u alvast enkele voorbeelden. Animaties maken we niet, daarvoor werken we samen met uitstekende productiehuizen.

Bent u op zoek naar een copywriter met een neus voor animatie? Of wilt u in contact gebracht worden met de specialisten waar wij mee samenwerken? Laat het ons hieronder weten, we helpen u graag verder!

Meer weten of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op

    Contactformulier:    * Verplichte velden

    Van horen zeggen