Advertorials

Advertorial: Perfecte mix tussen info en commercial

Er zijn twee redenen waarom mensen een website bezoeken of een tijdschrift kopen: ze willen zich informeren of zoeken argumenten om een product of dienst aan te schaffen. Wilt u hen op hun wenken bedienen? Vang dan twee vliegen in één klap met een doeltreffende advertorial.

Wat is een advertorial?

Het woord advertorial is opgebouwd uit twee Engelse begrippen: ‘advertisement’ (advertentie) en ‘editorial’ (hoofdartikel). Een advertorial is een artikel met een commerciële boodschap, gebracht als een informerend bericht. De vorm en stijl lijken op die van een nieuwsartikel, maar het opzet is behoorlijk verschillend. Een advertorial heeft wel degelijk een commercieel doel, alleen ervaart de lezer het niet op die manier.

Waarom een advertorial?

Mensen zijn nieuws gezind. Advertenties bevatten doorgaans weinig reële nieuwswaarde en worden er daarom amper gelezen.  Ongevraagde reclame wordt bovendien ervaren als storend en opdringerig. Dit stelt uw bedrijf voor een interessante uitdaging: hoe gebruikt u dit populaire medium als marketingtool zonder goodwill te verliezen? U gebruikt een advertorial. Die wordt een pak beter gelezen dan een advertentie en is daarom veel efficiënter.

De nieuwswaarde van uw boodschap verruimt uw doelgroep

Als ondernemer bent u deskundig en gepassioneerd. Uw verhaal is niet louter commercieel: u hebt wat te vertellen.  Advertorials worden geplaatst in vakbladen, maar ook in mainstream media. Daar is  de lezer niet bewust op zoek naar uw boodschap, een groot verschil met direct mailings, e-mailings of de teksten op uw eigen website.

Het Teksthuis zet uw nieuwswaarde in de verf. We detecteren vakkundig de meerwaarde van uw verhaal. Dat gieten we in een artikel dat de aandacht vasthoudt van een ruim publiek. Met andere woorden: we verruimen uw doelgroep zonder hen om de tuin te leiden met “fake news”, dat hebt u namelijk niet nodig.

Advertorials van Het Teksthuis staan als een huis

De copywriters van Het Teksthuis hebben dit alles in de vingers. Wij leveren prikkelende teksten die de lezer aanspreken: als potentiële klant, maar ook als weetgierig individu. Vanzelfsprekend bereiken onze advertorials feilloos uw commerciële doel. Tegelijk voelt de lezer zich objectief geïnformeerd.

Wilt u weten hoe we ook uw doelgroep exponentieel vergroten? Stel al uw vragen hieronder!

Meer weten of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op

    Contactformulier:    * Verplichte velden

    Van horen zeggen