Social Copywriting

Copywriting voor sociale media

Iedereen weet intussen wel dat sociale media behoorlijk belangrijk zijn voor een marketingstrategie. De meeste merken en bedrijven, groot en klein, hebben vandaag al een Facebook-pagina en zijn misschien zelfs aanwezig op andere sociale mediakanalen. Maar dan begint de frustratie pas.

Want nu hebt u wel een pagina en bent u met volle moed beginnen schrijven, maar blijven de likes en shares uit. Waarom reageert niemand van de 2,5 miljard Facebook-gebruikers op uw post? Waarom zijn geen enkele van die 500 miljoen tweets per dag een retweet van uw hersenkronkel? Het antwoord kan eenvoudig zijn: misschien hebt u social copywriting nodig.

Social media copywriting

Sociale mediakanalen vereisen een bepaalde schrijftechniek. Meer nog: elk sociaal kanaal – Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, WhatsApp, Linkedin en ga zo maar verder – heeft zo zijn eigen schrijfstijl.

Een social media copywriter heeft die verschillende stijlen in zijn vingers. Hij kent de theorie die aanslaat, maar meer nog dan dat, heeft hij ervaring.

Het Teksthuis schrijft dagelijks social copywriting voor de meest uiteenlopende producten en merken, van beautyproducten voor meisjes langs woonverzekeringen voor jonge gezinnen tot automerken uit het luxesegment. Van Facebook emoji’s over Linkedin posts tot Instagram hashtags. En allen hebben ze twee zaken gemeen: ze lokken reacties uit en bouwen een community op rond uw merk.

Wilt u ook social media copywriting die gretig gedeeld wordt? Neem dan hieronder contact op en probeer ons uit!

Meer weten of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op

    Contactformulier:    * Verplichte velden

    Van horen zeggen