Reisreportages

Reisreportages

De reisreportages van Nicolas Chartier

Reisjournalist Nicolas Chartier schrijft al sinds 2007 reisreportages voor magazines. Op deze webpagina vindt u een selectie reisreportages van zijn hand.

In de ban van de bloesem

Reisjournalist: Nicolas Chartier
Deze reisreportage verscheen in: Genieten

Éen keer per jaar raakt Japan in de ban van de bloesem. De anders zo beheerste Japanners laten dan voor heel even de teugels vieren en trekken er massaal op uit om te genieten van de vluchtige schoonheid van de kersenbloesems. Genieten genoot mee, en leerde zo een ander Japan kennen.

Songkran het nieuwe jaar volgens Boeddha

Reisjournalist: Nicolas Chartier
Deze reisreportage verscheen in: Genieten

Net voor zonsopgang stap ik slaapdronken in een tuktuk. De straten van Chiang Mai liggen er nog verlaten bij. Wanneer mijn brommertaxi me in het schuchtere ochtendlicht afzet aan een van de toegangspoorten tot de oude ommuurde stad, overheerst de stilte. Nochtans is het vandaag Wan Sang Kan Long, de laatste dag van het boeddhistische jaar en tevens de eerste dag van Songkran.

Voodoo Fever in Benin

Reisjournalist: Nicolas Chartier
Deze reisreportage verscheen in: Genieten

“Yovo! Yovo!”, “Blanke! Blanke!”. Van alle kanten roepen venters me in het Fon toe om toch maar een blik op hun uitpuilende kraampjes te werpen. Ik bevind me op de markt van Dantokpa, een 40 hectare groot doolhof van op elkaar geperste houten kraampjes in Cotonou, de grootste stad van het West-Afrikaanse Benin. Handen grijpen me bij de armen om mijn pas te vertragen. Ik zet echter door. Ik ben niet helemaal naar dit vaak over het hoofd geziene land gereisd om namaak gsm’s, plastieken sandalen en gekopieerde dvd’s te kopen.

De donkere zijde van Phuket

Reisjournalist: Nicolas Chartier
Deze reisreportage verscheen in: Che

Phuket adverteert zichzelf als de ideale vakantiebestemming, met parelwitte stranden en een stralende zon. Het was dus niet moeilijk om Onze Man te overtuigen dit paradijs op aarde te bezoeken. Tot hij te horen kreeg dat hij er het meest bloederige festival ter wereld moest verslaan tijdens de natste periode van het jaar. Maar toen hadden we zijn tickets natuurlijk al geboekt …

Meer weten of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op

    Contactformulier:    * Verplichte velden
    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    Van horen zeggen