Long Copywriting

Long copy: the more you tell, the more you sell

Naast doeltreffende slogans, branding en slagzinnen is long copy wat u nodig heeft om uw doelgroep tot gebruiker te maken. Long copywriting is tekst die aanzet om verder te lezen. Hij is net lang genoeg om de lezer vast te houden, maar bevat geen letter teveel.

Long Copy vs Short: Less is niet altijd more

Short copy bundelt alle energie in één ‘single shot’: een spitsvondige slogan of een opvallende merknaam. Klinkt het niet, dan botst het. Long copy investeert daarentegen uitgebreider in duurzame relaties met uw publiek.

Het doel van beide methodes is hetzelfde en allebei vergen ze commerciële feeling en creativiteit. Long copywriting beoogt echter meer diepgang. Het bevat uitgebreidere teksten, maar is uiteraard nooit te lang.

Long copy wordt tot slot hoofdzakelijk geschreven door copywriters zoals deze van Het Teksthuis, short copy is meestal het terrein van communicatiebureaus.

Voordelen van long copy

Enkele goede redenen om long copywriting te gebruiken:

  • Long copy biedt u de ruimte om vertrouwen te winnen. U kunt dieper ingaan op de voordelen van uw diensten of producten voor uw klant.
  • U kunt vragen beantwoorden en twijfels wegnemen. Door een grondige analyse te maken van het profiel van uw klant, kunt u al een groot aantal vragen en obstakels proactief wegnemen. U beantwoordt vragen en weerlegt bezwaren nog voor ze zich stellen.
  • Schaarste en dringendheid worden doeltreffend benadrukt. Professionele long copywriting maakt uw klant attent op de noodzaak om met u in zee te gaan.
  • SEO is volwassen geworden. Het erkent de relevante inhoud van long copy en beloont wie er in slaagt de aandacht van de gebruiker vast te houden. Hoe? Met hogere rankings in de zoekopdrachten.

Long copy van Het Teksthuis: ieder woord telt

Welk medium wilt u graag vakkundig verrijkt zien met aanstekelijke long copy?

Contacteer ons en we bekijken samen hoe onze long copywriting uw merk vooruit kan stuwen.

Meer weten of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op

Contactformulier:* Verplichte velden

Van horen zeggen